KaLo SuDi FolloW La SaYe.. TheN INSYAALLAH i Will fOllow U bAcK..=p

Friday, October 29, 2010

~PeMiLiHan WaRna BaJu DaN TuDunG~


Holla bloggie sekalian...

Post kali ni aku just nak share ngan bloggie-bloggie semua pasal cara nak pilih warne yang baju n tudung yang kire boleh masukla

sebenarnye aku pun x le terror bab2 cam ni..just nak berkongsi..so korang pun lehla share skali yek kat sini..

cakap pasal baju n tudung...skrg ni dah mcm2 jenis dah yg ade..
skrg tudung bawal yang biase kite pakai tu dah x 1 fashion je..
tapi dah mcm2...nak yang bling2..nak yang batu permate..nak yang batu tiga segi..semua pun ade..
kalo shawl lagi la x ya ckp kn...dah mcm2 shawl dah kite tgk org pakai..

tapi sebenarnye padanan wane baju n tudung tu penting..sebab org kate penampilan kite ni
org akan tgk dulu..kalo nk g interview..orang tgk care kite berpakaian pun org dah leh judge kite cmne...tp ade gak org ckp.."dun judge a book by its cover"..hehe



so jom tgk tips2 nye:

  • kalo kite berkulit x berape cerah:
Jgn guna warne2 terlalu terang mcm merah makngah ke, biru,kuning pekat atau oren..guna warne yang cerah mcm putih,baby blue atau krim n u will look feminin.

  • kalo kite berkulit cerah:
Kite sesuai pakai wane yang lembut atau pastel n this color buat korang akan nmpak lebih sweet

  • kalo kite tak tahu same ade warne baju or tudung tu sesuai ke tak ngan kite..kite leh tanye pendapat kawan-kawan. kalo cantik di mate kawan maknenye sesuaila wane tu ngan kite yek..
  • kalo kite berbadan agak gempal:
Elakkan pakai baju yang berbunga besar..tu membuat kn kite nmpak lg gempal...pakai baju
bunga kecik2 n comell

  • kalo kite bebadan kecil:
Kite sesuai kalo pakai baju yang berbunga besar..nak bg bdn kite nmpak berisi sikit..barula molek.

  • Kalo kite dari kategori ketinggian nye x berape cukup:
Kite sesuai pakai baju yang berjalur tegak tuk membuat kan kite nmpak lebih tinggi dan langsing

  • Kalo kite tinggi orangnye:
Elakkan pakai jalur menegak tapi pakai jalur yang melintang..nak bagi kite nmpak tidak terlalu tinggi dan ideal.

  • Time aku kat matrik dlu..cikgu dinamika aku slalu pesan..kalo kite dah pakai baju bercorak..elakkan pakai tudung bercorak jugak..sebab die ckp dah mcm pokok krismas.kalo pakai baju yang plain barula pakai tudung yang bercorak.
  • kalo kite nak bergaye kena ikut tempat dan keadaan jugak.kalo nk g kelas biala simple n selesa sebab senang kot ilmu nk masuk kn.kalo g hang out tu leh agaknye kalo nk bergaye sakan.


Ape pun tips yg aku bg ni..yg paling penting sebenarnye korang selesa ngan ape yang korang pakai..
sekarang ni kalo kite tgk org dah x kesah sgt kot pasal wane ni sebab skrg ni dah mcm2 fesyen..
asalkan korang rase korang ok pakai cm tu,rase yakin.. kire okla tuk semua..

Rasenye banyak lagi kot tipsnye..kalo korang ade tips yang lg bagus korang leh share kat sini k


Jom kite tengok gaye cantik manis Datin Norjuma:




P/S: Betul ke ni gambar Datin Norjuma mase pas Bersalin?? Camne pun die yang penting die mmg cute miut...



sumber: Cikgu matrik n Cikgu kemahiran hidup aku time sekolah men dlu..

Daaa.....


Wednesday, October 27, 2010

Cutest Baby Contest Bersama Sinar Raudah

Penganjur tuk contest ni Sinar Raudah





Walaupun aku tak kawen lagi tapi aku bersemangat nak join contest ni..
so aku letak pic anak buah kesayangan aku..



Name ~~ Mohd Afiq Daniel

Umur ~~ 3 Tahun

Name Ibu ~~ Fadilah (Noorlela Abdul)

so pihak penganjur...sye dah cukup syarat kn..huhu

daaaa....


Sunday, October 24, 2010

~UniQue BuilDinG~



Hye bloggie...
sape2 yang kat u..ujung2 sem ni pham2 jela...
bz nak kena submit project..

tp aku nk relax jap..tulis blog...
semalam duk tgk2 blog..tiba-tiba terbacela satu komen kat shoutbox ni..korang leh bace sendiri kat tepi to yek..cik sorrytosay
"ni blog promote diri ke" huhuhu
blog promote diri ye cik sorrytosay..lebih kurangla..memang aku nak promote diri aku pun..
nak aku ckp cm tu ke baru cik sorrytosay puas hati..
setahu aku xde plak kan aku nk lelong diri aku kat sini..setakat aku letak gmbar..
cite mane aku g..ape aku buat..2 kire nak promote diri aku ke..
ish2...kalo ciksorrytosay x suke bace x suke tgk ke sorila...ciksorrytosay boleh angkat kaki jalan yek
aku pun x suke nk buat org x senang bace blog aku ni..hehe
len kali kalo rase matured..nak komen..tunjuk dpean2..tinggal link ye cik sorrytosay..xkn pengecut kot..kate hebat...komen2 blog orang..hehe =p

peace no war !!

aku buat entry ni bukan nak cite pasal tu..
jom kite tgk bangunan yang unik2 ni..
sgt teruja bile aku tgk..
hebat giler arkitek die..




jom tgk bangunan2 yang pelik ni..


ni shoe house kat pennsylvania united states



yang ni umah ripleys believe it or not kat dalm tv tu


ni public library kat kansas city, missouri


ini crazy house, vietnam



ini cube houses, rotterdam, nertherlands


ni wonderworks, florida


ini crooked house, poland


ini basket building, ohio, US



ini stone house, portugal..

unik2 kan bangunan die...
pas ni kite leh lah buat umah cm gini..

tada...

P/s: salam syg buat cik sorrytosay..=p



Friday, October 22, 2010

~LomPat Si KaTaK LomPaT Da ConTesT~



Hye bloggie...
This my first time buat contest..so penyertaan amatla dialu-alukan..
Senang je Nak Masuk Contest ni...
JOm Tgk Syarat2 die..

Mesti seorang blogger n follower kepada blog Fad+ilah

Buat satu entry yang tajuk die" Lompat Si Katak Lompat Da Contest"
n letak ur pic yang MELOMPAT, syarat die memang kena melompat ye...kalo tak lompat kena reject..=p. tak kesahla gambar tu beramai-ramai atau sorang tp yang penting korang mesti ade dlm gmbar tu..cerita kat sikit pasal gambar tu kat entry korang nanti

Gambar boleh diedit..tak kesahla nak diedit cam mane pun tapi mesti kena JELAS..senang nnti nak tgk...

Letak + linkkan banner "Lompat Si Katak Lompat Da Contest" kat atas pd sidebar n pada entry korang jugak..

Tag minimum 2 orang atau lebih

Tinggalkan url entry penyertaan korang kat bahagian komen di entri contest ni

Tarikh Tutup: 31.12.2010


* kalo nak tanya korang leh tanya kat shoutbox k...daa

Gambar-gambar korang akan dijudge n pemenang akan diberitahu seminggu selepas tarikh tutup

Hadiah misteri menanti n akan diberitahu kemudian



Contoh Pic:



Friday, October 8, 2010

Klaka

Video lawak.


video 1st ni pasal satu rancangan ni nk kenakn org awam..
korg tgkla cmne pakcik yg 1st tu leh relax je bile org ramai serbu die..
haha klaka..




2nd video ni aku tgk byk kali pun aku tak leh tahan nk guling2 gelak...hahahha




Thursday, October 7, 2010

BaBy SigN...

BaBy Sign..

mesti korang x tahu kan baby sign n language..
comel giler tgk baby ni...
aku paling suke tgk time die buat sign gelak..
cute!!!!






ni pic baby comel2..hehe
comel..cute..suke3....







Tuesday, October 5, 2010

Kasih AyaH DaN iBu..

i miss mak n abah..
bile dah rindu kat mak n abah..cl je rase nk ngs...
heh even dah besar pun still akan rase cam gitu sbb mak n abah are evrything 2 me..

cube korang tgk video ni..
video ni aku tgk mmg tersentuhla hati aku..x taula korang kan
video ni abg aku dpt dari sorang ustaz..
maybe ustaz ni pakar motivasi kot...




Sunday, October 3, 2010

OtaK Ku PeNaT..

OtaK Ku PeNaT

MinGgu LePas MinGgu Yang SanGat Bz Dgn Test
N MinGgu ni MingGu YanG sanGaT bZ Tuk PSM n ProJeK
Waaa...LmbaT lg Ke aku Nak gRaduate nI..huhu

TakSemPat Nak Update Blog..
FrUsT daN sgt sEdiH

TaPi Hepy sIkit DapT baLik Umah..Huhu =p