KaLo SuDi FolloW La SaYe.. TheN INSYAALLAH i Will fOllow U bAcK..=p

Wednesday, February 17, 2010

~SemPurNaKaH Ku UntUk Mu~

Aku ade terbace satu cerite ni and aku rase menarik nak kongsi ngan korang...


Suatu hari, Mulla Nasruddin berjalan-jalan dengan seorang teman sambil bersembang. "Besok saya bakal menikah, Mulla," kata temannya dengan nada gembira. "Bukankah perkahwinan itu menyenangkan? Apakah Mulla pernah berfikir untuk menikah?" tanyanya.

Nasruddin tersenyum dan berkata, "Di masa muda, tiada yang saya fikirkan selain menikah. Pada kenyataannya, begitu inginnya saya mendapatkan isteri sempurna sampai saya keliling dunia untuk mencarinya." Di Damaskus, saya bertemu dengan seorang wanita cantik yang baik dan menyenangkan. Tapi dia tak punya pengetahuan umum tentang dunia.

"Di isfahan, saya bertemu pula dengan perempuan yang baik, cantik dan berpengetahuan luas, tapi dia sosial dan tidak tertarik pada kehidupan yang bertunjuangkan keagamaan." Tanya temannya, "Mulla seterusnya pergi ke mana?" Nasruddin kembali tersenyum "Saya lupa ke mana saya, tapi saya bertemu dengan seseorang perempuan yang benar-benar cantik, agamanya baik dan berpengetahuan luas tapi sayangnya, dia tidak mampu berkomunikasi dengan baik.

"Akhirnya saya ke Cairo dan di sana sesudah mencari ke sana sini, saya bertemu dengan seorang calon yang pada pandangan saya cukup sempurna. Dia memiliki segala sesuatu yang saya dambakan sebagai seorang isteri selama ini. Dia benar-benar sempurna." "Habis, kenapa Mulla tidak bernikah sahaja dengannya dan masih membujang sehingga kini?" Sambil menggeleng-gelengkan kepalanya, Nasruddin membalas, " Itulah, dia juga mencari suami sempurna."

Bile bace cerite ni aku tepk sorang2...Cukup sempurnaka kite untuk mendambakan pasangan yang sempurna untuk kite??? tepuk dada tanyela diri..huhuhuhu.....

~RaJin Ke Aku~

setiap kali aku mengupdate blog aku ni ngan cite2 aku..aku tepk jugak.."ade ke orang nak bace??" adela kot...kawan2 aku jela agaknye..tu pun kalo diorang rajinla nak membace story2 aku yang boring ni...cuti raye cine ni aku pun manfaatkanla mase ni tuk pk ape yang aku nak buat ngan blog aku ni?? kene ke memfofularkan nye?? nak kena ade follower yg ramai ke??? bile aku bace blog owang2 di lua sane..macam2 tips nak jdkan blog popular...boleh gak kalo nak ikut?? tapi menjadi ke?? setelah lame persoalan2 ni bermain jauh dalam otak kecik aku ni, aku baru tepk..ape tujuan asal aku tulis blog ni??? apeka??

Objektif asal:

1. Saje...nak tulis benda yang aku rase sonok nak kongsi ngan
orang..

2. Sebab xde keje..bile xde keje menulis blog menjadi aktiviti
yg sgt best..

3. nak merapu tapi dalam erti kate baik..nak cari ilmu same2..=p

ye....setelah aku berpk sedlm2 dlmnye..huhuhu..
aku pun decidela...ngak apala follower sikit pun..ngak apela xde org bace pun..janji norfadilah ini bahgia..hehe.
yang penting hati ikhlas...ikhlas bile buat ape2 pun..baru ape yang kite buat tu dapat berkat...Insyaallah....