KaLo SuDi FolloW La SaYe.. TheN INSYAALLAH i Will fOllow U bAcK..=p

Saturday, November 13, 2010

~kids & baby photo contest~

~kids & baby photo contest~

Thanks tuk Wan zulqhairi sebab tag aku masuk contest ni.


suke contest budak2 kecik ni
sgt excited..
hadiah dia sangat lumayan k..


earring dari lazo diamond jewellery.white gold.

kalo korang nak tahu syarat-syarat die klik sini..


so aku pilih picture ni..picture time aku kecik-kecik..



saye tag blogger-blogger ni..




daa....


~MehLa BlaJa Buat PanCake~

Pancake Yummy..yummy..


aku x tau kenape pas aku tgk je cite Boys of Flower ade time die masak pancake tu aku terus rase teringin nk mkn pancake..

tgk pancake ni cam sedap je..

sampai meleleh air liur..

aku x pena cube lg..

tp akan dicube..Insyaallah..

jom2 cube..




Bahan:

Bahan A
Tepung gandum 1 cawan
Baking powder 2 camca
Garam sikit
Gula 2 sudu

Bahan B
Susu 1 cawan (guna susu dutch lady dalam botol tu pun boleh)
Telur 1 biji
Mentega 2 camca (dicairkan)

Cara-cara:

1. Gaul bahan A dan B dalam 2 bekas berasingan

2. Kedua-duanya dah rata/sebati, campur bahan A dan B tadi dalam 1 bekas

3. Gaul bahan tadi. Siap untuk dimasak!

4. Panaskan kuali, sapu mentega sikit.

5. Sendukkan la bahan tadi ke dalam kuali panas. Buatla saiz sebesar/sekecil mana yang suka. Agak-agakla masak macam mana.

5. Dah siap, boleh makan begitu sahaja sebab dah manis. Nak letak jem ke mentega ke madu ke semua boleh. Whipped cream pun boleh.

6. Kalau nak letak siap2 kaya/coklat/jem/peanut butter dalam bancuhan tu pun boleh jugak. Time senduk masuk kat kuali tu, letak la bahan yang digemari. Ataupun ada juga resipi yang letak pisang yang dah dilenyekkan ke dalam bancuhan, gaul sekali. So namanya Pancake Pisang. Bila nak makan nanti, tak perlu cicah-cicah. Semua dah ada kat dalam tu.


boleh gak kalo nak makan ngan coklat..sedapnyeee.....


mungkin nila agaknye adunan pancake itu bile dah masuk dlm kuali..saiz kecik2 comel..


ni contoh pancake syrup..ni contoh je yek..nnti jgn plak korg nk carik yg serupe cam gini gak..=p



tapi kalo korang rase mls gak nk adun2 ni..korang beli je instant pancake kat supermarket tu
banyak kot..pas ni bolehla mkn time breakfast..xya asyik mkn roti je
boleh gak bg mak mertua rase..hehe
boleh gak kalo nak tunjuk kat kwn2 yg korg ni pandai buat pancake...huhu


selamat mencube yek


p/s: aku asyik telan air liur je buat entry ni..ermmm
resepi ni aku amik kat sini..

Friday, November 12, 2010

ToLonGla SuH Aku SabAr

Kenape aku xle nak sbar ni
.
.
.
.
.
ish3...kenape aku xle nk sabar bukak n update blog aku ni..
sabar ye hati...2 more days nak balik umah n leh enjoy2 merepek kat blog aku ni
.
.
.
luse ade paper..org x pandai cam aku kena g study gegeh..
huhu...so yang menyinggah blog aku yg ntah pape ni n drop komen thanks sgt2

nnti aku singgah blog korg balik eh
tguuuu....
.
.
.
dah2 g study fadilah..jgn nk merepek n memalas kan diri..
sebelum 2 nak ckp thanks gak kat bloggie yg ckp gudluck..
my final year projek presentation berakhir dengan jayenye..mood: SGT HEPY
proceed to next sem


..senyum smpai telinge..


now..need to focus on next Saturday paper..
tata bloggie sekalian..


P/s: Dah ade tajuk best tuk new entry nnti..=p


Sunday, November 7, 2010

Mau Exam Daaa...

aii bloggie...

aktiviti berblogging ni akan dihentikan sementare yek..
my exam is around de corner..
kena fokus dulu..hikhik..

kalo korang singgah sini..just drop a message k..i will menyinggah ur blog later..
pade bloggie2 yang nak exam same cm aku ni..gud luck..cayok2!!

wish me luck 4 my PSM presentation this coming Wednesday ni k...
tada...


Monday, November 1, 2010

~Si BuaH HaTi~

Kalo kite sebut si buah hati je mesti korang dah ingat pakwe la bf la..

tapi sebenarnye aku nak cite pasal si buah hati = baby comel = anak

bukan anak akula..sebab aku tak kawen lagi...
kite tgk ank org len..
semuanye pun comel-comel..
sgt geram..


Baby Intan Sarafina




Baby Twin Ziana Zain



Baby Dr. Fazley



Baby Zila Bakarin



Melissa Saila's daughter



Zul Yahya's Family





Baby Shasha




Faizal's Family



Arni Nazira's Family




Aznil's Family


Tapi paling yang banyak2 ni aku paling suke dgn family ni..
bile tgk je..rase lengkap je family ni..

si suami yg penyayang
si isteri yang sejuk mate memandang
anak2 yang comel2



Aidit Marcello's Family



Fad+ilah: Hope 1 day family aku cm gini gak...Amin..=)

daa....