KaLo SuDi FolloW La SaYe.. TheN INSYAALLAH i Will fOllow U bAcK..=p

Wednesday, July 11, 2012

Tenaga Pengajar Muda UiTM 2012 (TPM)

Assalamualaikum readers..

Today, saya nak review and nak bagitahu sikit pasal Tenaga Pengajar Muda ni. Rasanya ramai kot dah tahu pasal ni. Mungkin ramai yang tunggu bilalah tawaran ni nak bukak. for your information, esok (12/7/2012) TPM ini akan dibuka.Tapi aku pun tak sure pasal ni sebab tadi ada iklan dia, bila nak bukak tak boleh pulak, tapi korang bersedia jela k. Mungkin diorang tengah update kot. So, sesiapa yang nak apply boleh cepat-cepat isi ok. Rasanya lagi ok diorang buat laman web macam ni sebab pemilihan akan lebih tersusun and cepat.

Kalau sesiapa tak tahu pasal TPM ni, sebenarnya TPM ni bagi peluang kat anda-anda semua untuk sambung belajar Master or PhD. kiranya semua perbelanjaan belajar korang akan ditanggung dengan syaratnya selepas habis belajar korang akan jadi lecturer di UiTM dan kena tanda tangani kontrak selama 10 tahun kalau tak silap. Korang bolehlah tengak bidang-bidang apa yang UiTM tawarkan. Kalau korang lepas sesi temuduga dia, tempat sambung belajar terpulang kepada korang nak pilih. Tapi this year yang sedihnya, sesiapa yang dah pun mula sambung belajar untuk Master dan Phd tidak layak memohon. Kiranya, ni untuk sesiapa yang tidak sambung belajar lagi tapi berniat nak sambunglah.Tak berpeluangla aku.. Pape pun gudluck kepada yang memohon ye..

Nak memohon klik sini TPM dan baca manual dia ok..
update: tarikh tutup 25/7/2012, cgpa minimum: 3.00

8 comments:

  1. Thanks for sharing if not..memang tak tahu apa2 TPM dah nak bukak. thnks =)

    www.ellymahmod.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome..kite pun naseb baik ternampak iklan kata esok bukak..tapi esok tryla bukak..link die tu kejap ok kejap tak..

      Delete
  2. wahhh yeke kak ? best tak biomedical engineering tu ? da smpi PHD dah kwn akk ? harap2 course ni sy dpt bawak :)

    ReplyDelete
  3. memang tak perasan pun kan TPM bukak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu tula..tup2 je bukak..sempat lagi kalau nak apply..

      Delete
  4. gud luck.. :)



    Hadiah menarik;
    TEMPAT PERTAMA : Barang Sophie Paris bernilai RM50 dan ke bawah.

    TEMPAT KEDUA : Barang Sophie Paris bernilai RM 25 dan ke bawah.

    TEMPAT KETIGA : Barang Sophie Paris bernilai RM15 dan ke bawah.


    Kalau sudi join segmen pertama ejulz k..
    http://kampung-kameq.blogspot.com/2012/07/segmen-menangi-hadiah-sophie-paris.html

    ReplyDelete
  5. kita dpt kolej perdana :) anyway akak ,nnt tnyelah sikit2 petua bljr biomed engin ni. hehe cra nk score cmna . utm ni dhsyat jgk kn sbb klu every sem dpt 4.00 tkyah byar yurn pengajian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok2..nanti akak try tanye kwn akak tu k..nnti akak buat entry tuk adik..dun worry..akak kolej 9..dekat je ngn kolej perdana tu..bile daftar?

      Delete