KaLo SuDi FolloW La SaYe.. TheN INSYAALLAH i Will fOllow U bAcK..=p

Tuesday, February 15, 2011

Kenapa Perempuan Suka Pakai Kasut Tumit Tinggi??


Korang rasa-rasa kan kenapa perempuan suka pakai kasut tumit tinggi ataupun heels..

sekarang ni kalau sebut je kasut tumit tinggi..dah macam-macam fesyen da
cakap je nak yang macam mane
yang belang-belang macam zebra..
nak yang muncung macam buaya...
nak tinggi macam zirafah...
semua pun ada..
janji ada duit je nak beli..

tapi kan pena tak korang tefikir-fikirla kan
kenapa agaknya sesetengah kaum perempuan suka berkasut tumit tinggi??
jawab..jawab...

aku rasakanlah..ni mungkin antara sebabnya rakan-rakan kita suka pakai heels:

1) Yang pertama: Orang cakap bila kita pakai heels ni kita akan rasa lebih berkeyakinan.betul ke??? aku rasala ada betulnya..sebab cuba kita tengok cikgu, lawyer dan orang kerja kat pejabat kebanyakkannya semua pakai heels...sebab apa?? sebab diorang ni rasa lebih yakin nak berhadapan dengan orang. kan memang kerja diorang berurusan dengan orang ramai. so kalau korang ada presentation korang cubala pakai kasut tumit tinggi ni.eksperimen sikit..berjaya ke tak hipotesis aku ni..semakin tinggi kasut tumit tinggi kau pakai semakin tinggi keyakinan kau..
huhu...last-last kau pun jatuh tergolek sebab tinggi sangat..agak-agakla tinggi nya ye..janganla pakai yang terlalu tinggi.

bayangkan korang pakai yang tinggi macam picture ni..fuhhh!! tabik springla kat korang..



2) Yang kedua: Mungkin sestengah orang dia merasakan bila pakai kasut tumit tinggi ni, diorang akan nampak lebih seksi. Emmm...seksi ye...seksi ke??? Kalau yang seksi aku pun tak berani nak komen. Mungkin seksila kot bila korang pakai skirt pendek dengan heels ni...

tengok picture kat bawah: betapa seksinya berkasut tumit tinggi ni sampai nak isi minyak pun ada orang snap gambar..huhu dashyat uolls..




3) Yang ketiga: Mungkin ada orang gemar pakai kasut tinggi sebab mahu kelihatan tinggi ala-ala model gitu. Yang ni memang selalu kan kita tengok..ramai yang pakai nak nampak tinggi and gojes. Tak dinafikanlah bila aku sendiri pun tengok orang pakai kasut tinggi ni, memang nampak menyerlah. Jalan pun ala-ala sopan gitu..sebab takut jatuh..huhu. kalau tengok artis pun, diorang tak kisahlah tinggi mana pun heels diorang, yang penting fofular..

setelah popular pakai heels, jalan pun kena ada bodyguard kan..dun forget say hai to your fan..kikiki




4) Yang keempat: Yang ni paling aku suka. kalau tengok kawan-kawan kita pakai heels ni, diorang ni may be rasa selamat. nak tahu kenapa?? sebab manalah tahu korang dah cantik-cantik pakai heels tunggu bas kat bus stop, tiba-tiba datang la mamat-mamat sengal yang membuat gangguan yang tahap melampau. korang boleh gunakan heels korang yang memang tingginya tidak terkira untuk selamatkan diri dari mamat-mamat ni. Lepas je korang guna heels ni belasah diorang, mungkin korang akan dianggap hero kasut tumit tinggi...bangga kan..kan..

Picture di bawah: Boleh gak dipraktikkan kat bos yang gatal mengenyam tu..hambik ko sekali!!


huhu tu jela antara kemungkinan-kemungkinan kenapa perempuan suka pakai heels..
hehe ni apa yang aku cakap ni ikut suka hati aku je...huhu

13 comments:

  1. eza: betul..pakai selipar lg senang n selesa.. kn..kn..

    ReplyDelete
  2. suka part empat. betul kot rasa selamat. hehe.

    part nak tinggi tu betul, sy agak pendek dan selalu rasa patut pakai heels, cuma kan bila pakai heels, susah nak jalan lah, macam mengengkang pun adoo. hish.

    ReplyDelete
  3. sue: hehe pakai heels ni mmg payah sikit bejalan..tapi memang cantikla...

    ReplyDelete
  4. opss!sya antara gadis yg tidak suke pki heels!ehe.i like simple shje,,:)

    ReplyDelete
  5. shuhadah: huhu betul2...pakai heels tak sesuai g shopping

    Farah: simple and nice..kn..kn..

    ReplyDelete
  6. saya benci kasut tumit tinggi!kerana ianya sangat menyakitkan!hihi....

    saya da follow kamu.thanx sudi jenguk blog sy

    ReplyDelete
  7. ladies pakai kasut tinggi nampak anggun kot..

    ReplyDelete
  8. hehe kte sokong la sebab2 tu
    tpi siyez kalau kai heel
    mang nampak seksi la yunk ;)

    ReplyDelete
  9. Nuur: huhu pakai heels ni memang sakit sikit..

    adan: yg tu sye setuju....mmg anggun..sebb orang kawen pakai heels..

    cahaya: seksi ye..huhu seksi sebab kasut tu mcm ade shape kn...terletak je pakai kat kaki..

    ReplyDelete
  10. hai..akak tadi gugel cari gambar kasut tumit tinggi..terus sesat kesini :-)
    selamat berkenalan

    ReplyDelete